• Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

Når blåt er grønt: Havets rolle i den grønne omstilling

  • Fredag 13.15 – 14.00
  • Det Grønne Køkken
  • Debat & samtale
  • Madspild

Den grønne omstilling har fokus på, at vi skal spise mindre kød og mere plantebaseret mad. 

Udfordringen med den plantebaserede mad er, at måltidet ofte mangler den umami - en af de frem grundsmag, der giver velsmag og mundfylde. Her kan havet komme til os til hjælp, fordi fisk, skaldyr, blæksprutter og havalger har masser af umami. Og der skal bruges ganske små mængder for at hjælpe umami-smagen på vej.

Kig forbi Samtalekøkkener og lyt, duft og smag, når professor emeritus i gastrofysik ved Københavns Universitet, Ole G. Mouritsen, tager os med under havets overflade og guider os til havets svar på umami. 

 

Tider og område

Dato
Tidspunkt Område
3. JUNI
Kl. 13.15 – 14.00 Det Grønne Køkken

Arrangøren

Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

Website