Hele Danmarks folkemøde om mad

Madens Folkemøde er et folkeligt og fagligt folkemøde om det, der ligger på vores tallerkner og måden, vi producerer det på. Over to dage samler vi hele maddanmark for at dele viden, holdninger og madglæde. 

Gennem en bred vifte af debatter, workshops, skuekøkkener, smagninger og samtaler dykker vi ned i madens forunderlige verden og bliver klogere på vores mad: hvad den er, hvad den skal være, hvor den kommer fra, og hvordan vi skal spise fremover.

Madens Folkemøde favner hele Fødevaredanmark og skaber rammerne for samtaler på tværs af fødekæden. Formålet er at skabe nye indsigter og perspektiver både på hinanden og på vores fødevaresystemer - og engagere os alle sammen i samtalen om, hvor vi skal hen som madland. 

Madens Folkemøde planlægges og afvikles i samarbejde med Food Organisation of Denmark.

Madens Folkemøde afholdes for sjette gang den 15.-17. maj 2025. Og for første gang i Nykøbing Falster efter fem år på Engestofte Gods.

 

De vigtigste principper

Demokratisk: Alle, der har noget begavet på hjerte skal kunne komme til orde. Økonomien må ikke være afgørende, når folkemødets scener og standpladser skal fordeles. Vi ønsker at alle virksomheder, organisationer og interesser skal kunne mødes på lige fod.

Ambitiøst: Vi skal hele tallerkenen rundt og tale om både store og små emner – altid med en klar ambition om at blive klogere sammen og sætte ting i bevægelse. Vi sætter dem med viden og indflydelse i centrum, men lader også andre komme til orde.

Løsningsorienteret: Vi skal tale om, hvor vi gerne vil hen, og hvordan vi kommer i bevægelse. Som mennesker og som samfund.