Med støtte fra Nordisk Råd afholdte Madens Folkemøde et symposium som en del af Ungdommens Madmøde.

Ambitionen var at samle førende stemmer og kompetencer på tværs af Norden med fokus på bæredygtig madkultur blandt børn og unge for at undersøge, hvordan vi udvikler børn og unges madvaner og madmod.

Laura Drachmann Beskåret Lille

Oplægsholdere

I løbet af dagen kunne man møde nogle af de stærkeste stemmer inden for mad og skole.

Laura Drachmann Poulsen, nyvalgt formand for Danske Skoleelever åbnede symposiet sammen med dagens moderator og formanden for Madens Folkemøde, Kasper Fogh.

Direktør Sanne Vinther, Arla Fonden, satte fokus på det vi ved om børn, unge og mad. Et panel af børn og unge fotalte om deres erfaringer med, tanker om og drømme for madens rolle i skolen.

Dr. Ellen Alma Tryggvadottir fra University of Iceland satte fokus på fordele og ulemper ved skolemåltider set ud fra et islandsk perspektiv.

Rådgiver Caroline Schwanenflugel, fra Matvalget i Norge fortalte om en ny standard for mad og måltider i norske skoler.

Direktør Judith Kyst fra Madkulturen delte opskriften på en stærk madkultur i skolen, der kobler trivsel, faglig motivation og grønt madborgerskab.

Kulinarisk entreprenør Claus Meyer fortalte om, hvad mad har betydet for ham og hvordan vi har ansvar for børns maddannelse. 

Kok Simon Milwertz Philipsen fortalte om sin passion for skolemad, hvor han mener, at der både i skolen, familien og i lokalområdet er et stort potentiale i at bruge skolemad og haver som en nøgle til at løse mange af de kriser, vi står over for. 

I en samtale med formand for Madens Folkemøde, Kasper Fogh, så professor Bent Egberg Mikkelsen fra Københavns Universitet på skolemadens mulighed for både at drive den grønne omstilling og samtidig blive til læring i klasseværelset.