Med støtte fra Nordisk Råd afholder Madens Folkemøde et symposium som en del af Ungdommens Madmøde. Ambitionen er at samle førende stemmer og kompetencer på tværs af Norden med fokus på bæredygtig madkultur blandt børn og unge, og på hvordan vi udvikler børn og unges madvaner og madmod.

Samtidigt sættes der fokus på madens rolle for børns trivsel, hvor måltider kan være løftestang for børnenes fællesskaber og virke som modvægt til de sociale spændinger, der i stigende grad skal i fokus på skolerne.

Når Ungdommens Madmøde åbner for denne samtale, vil børnenes stemme og perspektiv være i fokus.

Laura Drachmann Beskåret Lille

Dem kan du møde

I løbet af dagen vil man møde nogle af de stærkeste stemmer inden for mad og skole.

Laura Drachmann Poulsen, nyvalgt formand for Danske Skoleelever åbner symposiet sammen med dagens moderator og formanden for Madens Folkemøde Kasper Fogh.

Direktør Sanne Vinther, Arla Fonden, sætter fokus på det vi ved om børn/unge og mad. Et panel af børn og unge fortæller om deres erfaringer med, tanker om og drømme for madens rolle i skolen.

Dr. Ellen Alma Tryggvadottir fra University of Iceland sætter fokus på fordele og ulemper ved skolemåltider, set ud fra et islandsk perspektiv.

Rådgiver Caroline Schwanenflugel, fra Matvalget i Norge, fortæller om en ny standard for mad og måltider i norske skoler.

Direktør Judith Kyst fra Madkulturen deler opskriften på en stærk madkultur i skolen, der kobler trivsel, faglig motivation og grønt madborgerskab.

Kulinarisk entreprenør Claus Meyer tager os med ind i sit voksenliv og beretter om, hvad maden har betydet, og det ansvar, vi har som voksne for, ikke at frarøve vores børn de sprog, de er født med.

Kok Simon Milwertz Philipsen fortæller sin passion for skolemad, hvor han mener, at der både i skolen, familien og i lokalområdet er et stort potentiale i at bruge skolemad og haver som en nøgle til at løse mange af de kriser, vi står over for. 

I en samtale med formand for Madens Folkemøde, Kasper Fogh, ser professor Bent Egberg Mikkelsen fra KU på skolemadens mulighed for både at drive den grønne omstilling og samtidig blive til læring i klasseværelset. En af gæsterne i samtalen er lærer Lis Zacho, som sammen med sine elever fra Lindevangskolen på Frederiksberg har undersøgt konsekvenserne ved at hver fjerde madpakke ender i skraldespanden.

Vi samler op og runder dagen af med højaktuelle tal fra mini-survey foretaget ude på pladsen blandt unge fra Danmark og Norden.

Tilmeld dig her

Målgruppen er alle, som arbejder med skoler og mad - skoleledere, skolechefer, skolekonsulenter, psykologer, forskere, madkundskabslærere, byrødder, borgmestre og mange flere.

Det er gratis at deltage.

Symposiet er støttet af Nordisk Råd.

Praktisk: Torsdag den 30. maj kl. 10.00 – 15.00 på Engestofte Gods, Søvej 10, 4930 Maribo.

TILMELD HER