• Okse på dagsordenen

Okse på dagsordenen – meninger med smag

  • Fredag 11.00 – 13.00
  • Laden
  • Debat & samtale
  • Bælgfrugter
  • Grøn mad

Velkommen til utraditionel debat, hvor alle gæster får mulighed for at debatterer med hinanden under kyndig vejledning af dagens værtinde, Trine Krebs.  

 

Under netværksdebatten kan du se frem til en række inputs fra fem okse-meningsdannere, der kommer fra alle landets hjørner.  

 

Til Okse på dagsordenen handler debatten om oksekødets rolle i fremtidens grønne fødevaresystem. Og bølgerne kommer til at gå højt, når vi taler tal, tanker, kultur, areal, erhverv og den historie, der er knyttet til oksekød i Danmark.  

 

Lige nu skuler vi ondt til okse, når der skal spares co2 i størstedelen af vores køkkener. Tallene, der ligger til grund for co2 belastningen er baseret på studier, der skærer alle over én kam og den aktuelle omstilling fremmer måske eller måske-ikke et mere bæredygtigt køkken fremadrettet. Helt konkret er det værd at tænke over, om fravalget af dansk hakket malkeko til fordel for kylling fra Thailand, er det gode bæredygtige valg?  

 

Samtidig bør vores både øjne og sind være rettet mod oksens liv og levned og de ideer og tanker, der handler om, hvordan vi får nedbragt udledningen af co2 uden at vi glemmer at hylde oksen for det, den er rigtig godt til: Nemlig at lave det bedste møg til glæde for både insekter og jordens frugtbarhed. OG så er der 1000 vise af nuancer derimellem. Vi ved det godt – det er ikke bare lige. 

 

Kom med, smag på de lækre retter, del din viden og vær med til at sætte oksen på dagsordenen.  

 

Kl. 11.00: Velkomst  

Kl. 11.20: Første servering og debat ved bordene  

Kl. 11.30: Agnes Qvortrup 

Kl. 11. 35: Anden servering og debat ved bordene  

Kl. 11.45: Liza Rosenbaum 

Kl. 11.50: Tredje servering og debat ved bordene  

Kl. 12.00: Jonatan Leer 

Kl. 12.15: Fjerde servering og debat ved bordene  

Kl. 12.25: Michael Museth 

Kl. 12.35: Femte servering og debat ved bordene  

Kl. 12.45: Catrine Grønlund 

Kl. 13.00: Tak for i dag og mulighed for øl/sodavand i baren samt mere netværk – Vi giver den første drink. 

 

Okse på dagsordenen er støttet af Kvægafgiftsfonden.

 

Tilmeld dig gratis ved at tilmelde dig på 'køb billet nedenfor'

 

Tider og område

Dato
Tidspunkt Område
2. JUNI
Kl. 11.00 – 13.00 Laden

Arrangøren

Okse på dagsordenen

Website