• Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

Fermentering: En vestafrikansk genvej til kraftige smage i det plantebaserede køkken

  • Lørdag 13.00 – 13.45
  • Det Grønne Køkken
  • Debat & samtale
  • Madspild

Vi skal spise mere plantebaseret for miljøets og sundhedens skyld. Men mange proteinrige planter kan være svære at fordøje, og smagen kan mangle lidt power.

I Vestafrika har ressourceknaphed ledt til en stærk tradition for øge smag og næringstilgængelighed i proteinrige planter ved hjælp af fermentering med Bacillus-bakterier.

På Københavns Universitet har forskere studeret disse fermenteringer i mange år og undersøger nu, om det vil være muligt introducere lignende produkter i dansk plantebaseret kost.

Så kom og lyt, se og smag, hvordan vestafrikanske metoder kan være en genvej til velsmag i det grønne køkken.

Tider og område

Dato
Tidspunkt Område
4. JUNI
Kl. 13.00 – 13.45 Det Grønne Køkken

Arrangøren

Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet