Mød vores nye folkemødedirektør, Stine Lolk

Mød vores nye folkemødedirektør, Stine Lolk

Vi er stolte over at byde velkommen til vores nye folkemødedirektør, Stine Lolk.

Madens Folkemøde er sat i verden for at samle maddanmark og skabe indsigt, ny viden og madglæde. Derfor er vi rigtig glade for at byde velkommen til vores nye folkemødedirektør, Stine Lolk.  

Stine Lolk er en ildsjæl inden for dansk gastronomi. Siden 2016 har hun stået i spidsen for den københavnske madfestival Copenhagen Cooking, og så har hun lavet en række projekter målrettet madbranchen med ambitionen om at udvikle og løfte den danske madscene.

”I 00’erne var jeg med til at grundlægge Copenhagen Cooking, og de seneste syv år har jeg så været så heldig at få lov at lede og udvikle Cooking som festivaldirektør. Før det var jeg godt 15 år i Tivoli, hvor jeg arbejdede med kommunikation, kultur, musik, HR og ikke mindst med at udvikle forlystelseshaven gastronomisk. Så mine fødder er godt plantet i både oplevelsesudvikling og den gastronomiske muld. Privat er jeg gift med Ole Troelsø, der er Gastronomiredaktør på Børsen. Sammen har vi gennem de seneste 20 år spist på mere end 1000 danske restauranter, så madglæde er en væsentlig del af mit liv, både privat og arbejdsmæssigt”, fortæller Stine Lolk.

Tredje udgave af Madens Folkemøde løb af stablen i sommeren 2022, og arrangementet var det mest vellykkede hidtil. Særligt var den lokale opbakning afgørende for folkemødets succes – et område, som Stine Lolk ser frem til at fokusere endnu mere på fremadrettet.

”Madens Folkemøde skal være et folkemøde for HELE Danmark og hele den danske madscene. Og så har vi en ambition om at udvikle Madens Folkemøde som en destination, der involverer mange flere lokale hoteller, restauranter, attraktioner og erhvervslivet generelt. Jeg er de senere år kommet rigtig meget på Lolland, hvor jeg er ved at bygge sommerhus. Her har jeg fået øjnene op for, hvor meget Lolland Falster har at byde på. Det vil jeg gerne være med til at vise resten af Danmark - både de madinteresserede gæster og de madprofessionelle, som kommer sydpå i anledning af Folkemødet”, siger Stine Lolk.

Næste udgave af Madens Folkemøde foregår den 2.-3. juni på Engestofte Gods på Lolland, hvor Stine Lolk glæder sig til at samle Maddanmark endnu en gang.

”Jeg glæder mig til at møde en masse engagerede madfolk fra hele Danmark og lytte til, hvad det er for nogle udfordringer, de står med – og ikke mindst hvilke løsninger, der findes derude. Og jeg ser frem til at binde min store viden om gastronomien sammen med det nyeste inden for fødevaredanmark”, udtaler Stine Lolk.

Stine Lolk overtager roret for Madens Folkemøde efter Sigrid Gjessing, der har været med fra projektets start. Foruden sekretariatet består organisationen af en bestyrelse med formand Kasper Fogh i spidsen og en række stærke stemmer fra madens verden.

”Madens Folkemøde er stadig ungt, og langt fra færdig i sin udvikling. Vi skal blive en rejse værd for flere, og vigtige for dansk madkultur. Stine Lolk er omtrent det bedst kvalificerede menneske vi kunne tænke på til stillingen som direktør i Madens Folkemøde. Hun bliver en gave for udviklingen af Madens Folkemøde og for Lolland-Falster”, siger formand i foreningen Madens Folkemøde, Kasper Fogh. 

Det er Foreningen Madens Folkemøde, der står bag arrangementet. Food Organisation of Denmark er sekretariat for foreningen. Madens Folkemøde foregår den 2. – 3. juni 2023 på Engestofte Gods på Lolland.