Pressemeddelelse udsendt 25. maj 2023

Madens Folkemøde har offentliggjort det fulde program, som kan opleves på Engestofte Gods på Lolland den 2. – 3. juni 2023.

Programmet byder på mere end 200 oplevelser, herunder debatter, samtaler, madværksteder, workshops, børneaktiviteter, middage, et stort madmarked, sejlture på de smukke Maribosøer og meget mere. Publikum kan blandt andet møde lystfisker Gordon P. Henriksen, kok Nikolaj Tram, dessertdronning Marie Holm og dommer i Masterchef Dak Wichangoen.

”Dedikerede madfolk og tidens vigtigste dagsordener er det, der kendetegner programmet for Madens Folkemøde 2023. Programmet er mangfoldigt, og vi kommer vidt omkring de mange spørgsmål, der ligger på tallerkenen foran os. Vi har skruet op for smagsindtrykkende og alt det, der taler til vores sanser og vækker madglæden. Det er et ambitiøst program, og jeg er sikker på, at der er inspirerende, lærerige og velsmagende oplevelser for alle på Madens Folkemøde”, siger folkemødedirektør Stine Lolk

Danmarks bedste madhåndværkere på scenen
På scenerne for madhåndværk kan gæsterne opleve nogle af Danmarks bedste madhåndværkere folde sig ud. Som noget nyt er scenerne for madhåndværk i år inddelt i temaer: ’Det Søde Køkken’, ’Det Vilde Køkken’, ’Det Grønne Køkken’ og ’Det Danske Køkken’.

Vært i Det Søde Køkken, Marie Holm, glæder sig til at slå et slag for den søde nydelse og præsentere gæsterne for både håndværket, madhistorien og ny viden om desserter, kager og søde sager.

”Det søde køkken falder tit i baggrunden, når vi taler om mad. Men det søde køkken er lige så alsidigt og spændende som det salte køkken med traditioner, teknikker og sæsoner. Og så kommer nydelsen virkelig til sin ret her, fordi det søde køkken jo på mange måder er et unødvendigt køkken i hvert fald kostmæssigt. Her får vi ikke daglig benzin, men daglig nydelse. I Det Søde Køkken på Madens Folkemøde skal vi nørde dessertnydelse, kagehistorie og søde råvarer”, siger Marie Holm, madjournalist, kogebogsforfatter og vært i Det Søde Køkken på årets folkemøde.

Et nyt demokratisk debatformat
”Spise med Krise” er et nyt og anderledes debatformat i årets program, der tager udgangspunkt i tidens aktuelle kriser som energi, klima, biodiversitet og krig.

Over tre for-debatter med hvert sit tema inviteres publikum til at dele og debattere deres synspunkter. Det hele samles i en afslutningsdebat, hvor professionelle madfolk og meningsdannere debatterer publikums input og diskuterer, hvordan maden kan være med til at løse og skubbe til disse kriser.

Frank Erichsen fra DR-serien "Frank & Kastaniegaarden” og Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening, har sammen med den øvrige bestyrelse i Foreningen Madens Folkemøde udviklet formatet.

”Hvis vi skal skabe et bedre madsystem og have flere til at tage gaflen i den anden hånd, skal vi inspirere folk til at handle. Det er komplekse problemstillinger, og vi er nødt til at dele viden og idéer for at finde frem til løsningerne. ”Spise med Krise” er vores bud på en ny demokratisk måde at føre den samtale på,” siger Frank Erichsen, bestyrelsesmedlem i Foreningen Madens Folkemøde.

”Vi håber, at publikum vil dele deres tanker, meninger og erfaringer, så vi i fællesskab kan udforske mulige løsninger og gå hjem med fornyet energi og håb for fremtiden og vores madsystem,” afslutter Frank Erichsen.

”Spise med Krise” foregår lørdag 3. juni 2023. For-debatterne starter kl. 12.00, mens hoveddebatten foregår kl. 15.30 og runder folkemødet af.


Kontakt

Folkemødedirektør, Stine Lolk
E: stine@thefoodproject.dk
T: +45 5388 2803

Presseansvarlig Ida-Maj Fiskbæk
E: idamaj@thefoodproject.dk
T: +45 5025 6523

Fakta om Madens Folkemøde

  • Afholdes for fjerde gang 2. – 3. juni på Engestofte Gods på Lolland
  • Op mod 10.000 gæster forventes at besøge Madens Folkemøde
  • Programmet består af mere end 200 oplevelser
  • Programmet findes på madensfolkemode.dk/program-2023/sceneprogram/
  • Madens Folkemøde er blandt andet støttet af Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune, Business Lolland-Falster, Region Sjælland og Nordea-fonden.

Billetter