Torsdag aften bød Foreningen Madens Folkemøde velkommen til fem nye bestyrelsesmedlemmer, der skal stå i spidsen for Madens Folkemøde på Lolland.
De nye medlemmer er Iben Krog, stifter og tidligere direktør i Tænketanken Frej, Frank Erichsen, tv-vært og bonde på Kastaniegården, Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening, Leif Nielsen, branchedirektør i Dansk Industri samt Julia Fennefoss Vollertsen, chef for Digital, Kampagner & Branding i Landbrug & Fødevarer.
Madens Folkemøde er samlingspunkt for maddanmark, og formand Kasper Fogh ser frem til at styrke folkemødets position i samarbejde med den nye bestyrelse.
- Bestyrelsen i Madens Folkemøde har indtil nu stort set været os, der gik sammen om ideen. Det har været en fantastisk bestyrelse, der har skabt noget vigtigt. Nu hvor Madens Folkemøde er etableret og skal vokse sig til at blive relevant for flere, er vi enige om, at det er på tide både at forny og forynge bestyrelsen. Derfor har vi valgt en ny bestyrelse med både gengangere og nye navne. Det er et spændende hold af dygtige mennesker fra hele madlandet Danmark, der har takket ja til skabe en fælles samtale om det vi spiser, og den måde vi laver det på, udtaler Kasper Fogh, formand i Foreningen Madens Folkemøde.
Nye kræfter vil bruge maden til at samle maddanmark
En af de nye kræfter i folkemødets bestyrelse er Iben Krog, der er opvokset på Lolland, stifter af Tænketanken Frej og folketingskandidat for Venstre.
Iben Krog, der i dag rådgiver fødevarevirksomheder i Rud Pedersen Public Affairs, glæder sig til bestyrelsesarbejdet i Foreningen Madens Folkemøde.
- Danmark er et landbrugsland, og derfor er fødevarer noget, vi skal tale om. I bestyrelsen vil jeg have fokus på, hvordan vi kan udfolde den samtale, så den samler os i stedet for at skille os. Jeg har deltaget i Madens Folkemøde alle år, og jeg synes, det er vigtigt arrangement både for fødevarebranchen, for den bæredygtige dagsorden og ikke mindst for lokalbefolkningen. Jeg er opvokset på Lolland og har arbejdet med fødevaresystemer i mange år, så Madens Folkemøde ligger helt i forlængelse af det, jeg kommer fra og arbejder med, siger Iben Krog.
Frank Erichsen, tv-vært og bonde på Kastaniegården, har i mere end 17 år drevet sit eget selvforsynende jordbrug på Djursland. Han ser frem til at bringe naturen og bæredygtigheden mere ind i folkemødet:
- Jeg ser frem til at blive en del af en kompetent og kvalificeret bestyrelse, hvor vi sammen skal højne niveauet på samtalen med endnu flere kloge hoveder fra madens verden. Vi kan ikke tale om vores mad uden at tale om landbruget, naturen og den måde vores madsystem påvirker vores klode. Det er en vigtig samtale, som jeg vil bringe endnu mere i spil på Madens Folkmøde, siger Frank Erichsen.
Ud af bestyrelsen træder Per Kølster, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Lisbeth Olsgaard, tidl. brandingchef i Landbrug & Fødevarer, Henrik Høegh, viceborgmester i Lolland Kommune, samt Anne-Birgitte Agger, direktør på Hotel- og Restaurantskolen i København.
Madens Folkemøde har netop åbnet for tilmeldinger til årets program. Næste udgave af Folkemøde foregår den 2. – 3. juni 2023 på Engestofte Gods på Lolland.
Foreningens Madens Folkemødes nye bestyrelse
- Kasper Fogh, bestyrelsesformand
- Mette Egeskov, direktør for Engestofte Gods og næstformand
- Kim Rahbek, restauratør og iværksætter
- Claus Meyer, gastronomisk iværksætter
- Peter Engberg Jensen, erhvervsmand, tidl. koncernchef hos Nykredit
- Johan Dal, projektchef på Hotel- og Restaurantskolen i København
- Leif Nielsen, branchedirektør i Dansk Industri
- Louise Køster, formand i Økologisk Landsforening og indehaver af Rabarbergården
- Julia Fennefoss Vollertsen chef for Digital, Kampagner & Branding i Landbrug & Fødevarer
- Frank Erichsen, tv-vært og selvforsynende bonde på Kastaniegården
- Iben Krog, stifter og tidl. direktør i Tænketanken Frej
Fakta
- Madens Folkemøde 2023 foregår 2.-3. juni
- Finder sted på Engestofte Gods på Lolland
- I 2022 deltog 10.000 madfolk, beslutningstagere og borgere
- Programmet består af mere end 150 debatter, talks, bød på debatter, talks, samtaler, workshops, smagninger, bålmad, middage, sanketure og et stort madmarked med over 50 kvalitetsproducenter.
- Madens Folkemøde er støttet af de lokale kommuner, Guldborgsund og Lolland, Region Sjælland, Business Lolland-Falster og Nordea-fonden.