Velkommen til Faglig Fredag 2025, der er Madens Folkemødes event for landets dygtige køkkenfolk.

Årets program sætter fokus på 'Grønt, der mætter' og er støttet af Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter. Bent Brandt bakker op med godt grej til gastronomi.

Faglig Fredag foregår den 16. maj, kl. 9.30 - 15.30 i Markedshallen i Nykøbing Falster.

PROGRAM FOR DAGEN:

Kl. 9.30: Ankomst og registrering
Kaffe, te og grøntsagsforfriskning

Kl. 10.00 – 10.15: Velkomst - Vi laver grøntsager, der mætter!
Velkomst ved dagens vært, Trine Krebs, grøn chef i Food Organisation of Denmark.

Kl. 10.15 - 11.15:  Madskuekøkken: Ninna Bundgaard Christensen & Thomas Kaldalh Rasmussen
Vi inviterer Ninna Bundgaard Christensen, leder af køkkenet på LEGO Campus og Thomas Kaldalh Rasmussen fra Daginstitutionen Stenurten på Nørrebro på scenen. Her deler de grønne tips og tricks, laver deres signaturretter, og viser, hvordan de laver mættende måltider med mange grøntsager. Naturligvis med af smagsprøver!

Anette Sams
Anette Sams

Kl. 11.15 – 12.00: KÅLhydrater – Inspirationsoplæg af Anette Sams
Mod Anette Sams, kvinden bag alle bøgerne om KÅLhydrater. I dette oplæg fortæller Anette om, hvorfor det er så sundt og godt at spise grøntsager og hvorfor de mætter.

Kl. 12.00 - 13.30: Pause
I frokostpausen er det muligt at bevæge sig rundt på Madens Folkemøde, hvor du møder udstillerne og smager det, de har med. Der vil være mulighed for at købe frokost på pladsen, men også muligt på forhånd at bestille en frokost, hvor du kan spise sammen med andre eller dit team. Mere info om dette følger.

Kl. 13.30 - 14.15: Samtale: Tilstanden i dansk frugt og grønt produktion
I Danmark kan vi dyrke rigtig mange slags grøntsager, frugt, urter, bær og svampe. Vores jord og klima er velegnet til grøntsagsdyrkning og vi har en lang kultur og tradition for at lave høj kvalitet grøntsager. Alligevel er lokale avlere pressede og produktionen falder, til trods for at alle er enige om at det er bæredygtigt klogt at købe lokale grøntsager. Hvordan kan vi sammen vende udviklingen og hvad skal der til? En inspirationssamtale mellem avlere, køkkener, grossister og organisationer om hvad frugt og grøntavlere kan levere over sæsonen og hvordan sæsonen er i udvikling, om kvalitet og den bæredygtige produktion. Mød bl.a.

  • Jens Nannerup, Direktør i Gasa Odense
  • Benjamin Larsen fra Catergrønt
  • Marlene Lindegaard, Dagrofa Food Service
  • Dorrit Andersen, RootConsult og Månsson
Adam Aamann
Adam Aamann

Kl. 14.15 - 15.15: Madskuekøkken: Adam Aamann & Paul Laurent
Vi inviterer Adam Aamann, fra Aamanns køkkener og Paul Laurent fra Oure Spisehus på scenen. Her deler de grønne tips og tricks, laver deres signaturretter, og viser, hvordan de laver mættende måltider med mange grøntsager. Naturligvis med af smagsprøver!

Kl. 15.15 - 15.30: Farvel og tak for i dag!

tilmeld dig her
Produktionsafgift