Pinsesolen dansede over Madens Folkemøde, hvor knap 10.000 gæster kiggede forbi fredag og lørdag til aktiviteter afholdt af mere end 200 virksomheder og organisationer. Både antallet af besøgende og opbakningen fra erhvervsliv og organisationer er det hidtil største, Madens Folkemøde har oplevet.
”Det er gået over al forventning, og vi er lidt paf over den store opbakning”, siger formand Kasper Fogh Hansen.
”På trods af en stor weekend med mange festivaler, har vi haft 25 % flere gæster i år. Det er vi utrolig glade for. Det er lykkes med at få sammensat et rigtig godt program, og mange dygtige mennesker har engageret sig i Madens Folkemøde. Debatterne har været relevante, og vi har haft flere madværksteder, hvor gæsterne har hakket, snittet, kogt og stegt. Og så er der ingen tvivl om, at det gode pinsevejr har været i vores favør”, uddyber Kasper Fogh Hansen.
Den lokale opbakning og deltagelse på Lolland og Falster er også bidragende til den større tilstrømning i år. ”Vi er et folkemøde for hele Danmark, men den lokale opbakning og deltagelse er helt fantastisk. Man kan virkelig mærke, at jorden og maden betyder noget særligt på Lolland og Falster”, siger Kasper Fogh Hansen.
Netop madverdenens engagement er helt afgørende for, at Madens Folkemøde bliver ved at vokse - også i betydning: ”Vi kunne ikke lave Madens Folkemøde uden opbakningen fra dem, der arbejder med mad i hele Danmark; fra marken og båden til restauranten og i skolen”, siger Kasper Fogh Hansen.
Vender stærkt tilbage næste år
Når alle indtrykkene fra i år er fordøjet, skal holdet i gang med at planlægge næste udgave af madens eget folkemøde, der foregår 2.-3. juni 2023.
For arrangøren er det dog allerede klart, at erhvervslivet skal involveres mere i samtalerne, bæredygtighed er noget vi tilbereder sammen og der skal være flere madværksteder, hvor man kan lære håndværket og fordybe sig:
”Vi vil fortsat være det sted, der samler alle, der har med mad at gøre, i en samtale om en bedre madkultur. Og så vil vi lave endnu flere aktiviteter, der involverer vores gæster, og hvor man kan smage på det, vi taler om”, afslutter Kasper Fogh Hansen, formand for Foreningen Madens Folkemøde
Om Madens Folkemøde
Madens Folkemøde er et folkeligt og fagligt folkemøde, der præsenterer et program af debatter, madværksteder og oplevelser. Her kombineres viden om mad og fødevarer med det bedste fra madens verden – nydelse, fællesskab, sanselighed og velsmag.
Ambitionen med Madens Folkemøde er at skabe nye indsigter og perspektiver på hinanden og på vores fødevaresystem, og at engagere os alle sammen i samtalen om, hvor vi skal hen som madland.
Næste udgave af Madens Folkemøde afholdes den 2. – 3. juni 2023
Madens Folkemøde på de sociale medier
Facebook: @madensfolkemode
Instagram: @madensfolkemode
LinkedIn: @madensfolkemode