Pressemeddelelse udsendt 1. juni 2023

Der venter madelskere i alle aldre en overflod af smagsoplevelser, når Madens Folkemøde slår dørene op 2.-3. juni på Engestofte Gods ved Maribo på Lolland. Over 200 virksomheder, madhåndværkere og organisationer står klar med inspirerende og lærerige aktiviteter, der alle har den gode mad i fokus.

Der bliver både noget for madnørderne og dem, der bare vil have en sjov og hyggelig oplevelse, når Engestofte Gods denne weekend lægger rammer til Madens Folkemøde.

Meget mere madhåndværk
Stine Lolk, folkemødedirektør i Madens Folkemøde, tør godt garantere, at der er inspirerende, lærerige og velsmagende oplevelser for alle på årets folkemøde. Programmet byder på 200 oplevelser, og Stine Lolk understreger, at der i år er mere madhåndværk, flere smagsoplevelser og mere sanselighed på programmet.

“På Madens Folkemøde kan man opleve nogle af Danmarks dygtigste madhåndværkere nørde helt tæt på. Her møder man alt det bedste, som den danske madkultur har at byde på, men man skal også have noget med sig hjem,” fastslår hun.

Derfor er folkemødet fyldt med madhåndværk, hvor publikum kan lære om råvarer og give sine køkkenfærdigheder en opgradering. Det kan f.eks. være i selskab med kokken Umut Sakarya, når han giver tips og tricks til at lave smørrebrød af rester, eller når Mette Karin Petersen - bedre kendt som Jægerinden - parterer en sommerbuk, mens hun serverer smagsprøver og fortæller om jagt.

Tidens store spørgsmål på tallerkenen
Det er imidlertid ikke kun madhåndværk, man kan opleve på Madens Folkemøde, fortæller Stine Lolk.

”Årets debatprogram er det stærkeste, vi har præsenteret hidtil, og vi kommer vidt omkring de store spørgsmål, der ligger på tallerkenen foran os. Nogen af Danmarks førende meningsdannere og madprofessionelle kommer og gør os klogere på alt fra grøn mad og sundhed til drømmekagens historie,” siger Stine Lolk.

Et af de indslag Stine Lolk ser særligt frem til er det nye og anderledes debatformat ”Spise med Krise”, hvor publikum inviteres til at dele og debattere deres synspunkter om tidens aktuelle kriser som energi, klima, biodiversitet og krig og deres påvirkning på vores madsystem.

“Vi vil gerne skubbe til samtalen om et bedre og mere bæredygtigt madsystem. Derfor glæder jeg mig til ”Spise med Krise”, hvor vi sammen med publikum og førende eksperter skal udforske mulige løsninger og inspirere og lære af hinanden. Det er på mange måder essensen af et folkemøde,” siger Stine Lolk.

Noget for enhver smag
Scenerne byder på et væld af både debatter, samtaler, madskoler og workshops. Som noget nyt er scenerne for madhåndværk inddelt i temaer, så publikum kan gå på opdagelse i ’Det Søde Køkken’, ’Det Vilde Køkken’, ’Det Grønne Køkken’ og ’Det Danske Køkken’, hvor man kan opleve nogle af Danmarks dygtigste madhåndværkere.

På debatscenerne Loen, Planteskolen, Markscenen, Gårdscenen, Forsamlingshuset og Den Cirkulære Scene stiller stærke stemmer skarpt på vores mad, madkultur og fødevarer.

På madmarkedet kan man sanse sig igennem kvalitetsprodukter fra mere end 50 lokale producenter. På gårdspladsen kan man møde organisationer og uddannelsesinstitutioner fra madens verden til en snak. Og sidst men absolut ikke mindst kan man stille både den lille og den store sult i bespisningsområdet med mad fra blandt andet Meyers og Gasoline Grill og kaffe fra Coffee Collective.

Madens Folkemøde finder sted denne weekend 2.-3. juni på Engestofte Gods ved Maribo på Lolland.

Kontakt

Folkemødedirektør, Stine Lolk
E: stine@thefoodproject.dk
T: +45 5388 2803

Presseansvarlig Ida-Maj Fiskbæk
E: idamaj@thefoodproject.dk
T: +45 5025 6523

Pressefotos
Findes i vores mediearkiv: www.skyfish.com/p/food/2279348
Kreditering: Sophie Due / Food Organisation of Denmark

Fakta om Madens Folkemøde

  • Afholdes for fjerde gang 2. – 3. juni på Engestofte Gods på Lolland.
  • Op mod 10.000 gæster forventes at besøge Madens Folkemøde.
  • Programmet består af mere end 200 oplevelser.
  • Madens Folkemøde er blandt andet støttet af Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune, Business Lolland-Falster, Region Sjælland og Nordea-fonden.