• Landbrug & Fødevarer

Talk & Tasting: Grisen i den danske madkultur

  • Fredag 14.00
  • Køkkenscenen
  • Madhåndværk
  • Kultur

Grisen har i flere hundrede år spillet en betydelig rolle i den danske madkultur. Det gør den stadig nu bare i selskab med flere grøntsager og bælgfrugter. Madhistoriker Bettina Buhl har dykket ned i historien og kan fortælle fakta og anekdoter, som er både sjove, overraskende og lærerige. Fx er det først i 1960-erne, at danskerne begynder at spise bacon, indtil da blev det hele eksporteret til England.

Puk Maia Holm-Søndergaard følger op med nyttig viden om grisekødets betydning i vores kost. Vi skal i gennemsnit spise mere planterigt, men vi skal ikke udelukke det animalske herunder grisekød. Ikke kun fordi grisekød giver os værdifulde næringsstoffer sammen med smag og tekstur, men også fordi det hører til en af de kødtyper med det laveste klimaaftryk.

Per Mandrup giver sine bud på grisen i det sunde og sanselige måltid, og på hvordan grisen bedst kombineres med kål, andet grønt, fuldkorn og bælgfrugter.
Og du får lejlighed til at smage på grisen i grønt selskab. Kom og se på, lyt og stil spørgsmål – og smag og bedøm selv.

Tider og område

Dato
Tidspunkt Område
16. MAJ
Kl. 14.00 Køkkenscenen

Arrangøren

Landbrug & Fødevarer

Website