- Landbrug & Fødevarer
Hvordan sikrer vi fremtiden for det økologiske spisemærke?
- Fredag 10.00
- Folkemødescenen
- Debat & samtale
- Politik og lovgivning
- Økologi
Regeringen har en målsætning om at fordoble både det økologiske areal og markedet inden 2030. Spisemærket er et af de vigtige strategiske redskaber til at opfylde dette mål, og mærket er af netop den årsag blevet kopieret af flere andre lande. Mærket har dertil vist sit værd til at skabe måltider i overensstemmelse med de officielle kostråd med mere grønt på menuen og mindre madspild.
Men den tilbagevendende usikkerhed om mærkets fortsatte eksistens underminerer mærkets styrke og effekt, da usikkerheden vil gøre, at køkkenerne er tilbageholdne overfor at søge mærket
Vi stiller skarpt på hvordan erhverv og politikere sammen kan sikre fremtiden for det økologiske spisemærke og opnå endnu større udbredelse frem mod 2030.