- Gejst
- Hotel- og Restaurantskolen
Upcycling – Fremtidens grønne genbrugte køkken
- Fredag 11.15 – 11.40
- Køkkenscenen
- Madhåndværk
- Gastronomi
- Grøn mad
- Innovation
Kan en teknisk skole basere sin undervisning og køkkenlæring med rester fra skraldespanden?
Kom med en tur til Hotel- og Restaurantskolen i København, hvor skolens Grønne Lab har omdannet grøntsagsrester fra skraldespandene på skolen til en ny grøn gastronomi, hvor læring og velsmag går hånd i hånd.
Gennem en testperiode på 8 måneder har skolens grønne innovationslab bl.a. lavet misoer på pressede citroner, lactofermenterede krydderiblandinger på overskud af urte- og kålstilke, XO-sauce af gulerod- og kartoffelskræller og omdannet udtjent kaffegrums til at erstatte chokolade i brownies.
Der vil udover fortællingen om upcycling være rig mulighed for at røre, dufte og smage på laboratoriets påfund.
Det Grønne Laboratorium på Hotel -og Restaurantskolen er en del af projektet Gejst støttet af Tuborgfondet.
Upcycling – Fremtidens grønne genbrugte køkken er en del af Gejst på Madens Folkemøde