- Det Grønne Køkken
- Food Organisation of Denmark
- De Danske Gartnere
Inspiration til et hverdagskøkken, hvor tomat, chili og agurk bestemmer
- Lørdag 10.00
- Køkkenscenen
- Madhåndværk
- Bæredygtighed
- Danske produkter
- Grøn mad
25 sorter af tomater, 3 slags chili, aubergine, 4 peberfrugter, agurker både i skiver og skoleform – vi dykker ned i afgrøderne fra et af Danmarks største gartnerier under glas: Gartneri Østervang Sjælland, som har afdelinger både på Fyn og Stevns.
Mød gartneren Peter Krage, som brænder for at producere så bæredygtigt som muligt i en sæson, som strækker sig fra marts til oktober hoved saligt opvarmet med solvarme og overskudsstrøm fra sol og vind.
Christine Bille Nielsen, kok og grøntsagsformidler, har virket i det franske, italienske og lokale danske køkken og er særligt god til grøntsager. Bille vil øse af sin store viden om at lave dejlig hverdagsmad, hvor drivhusgrøntsagerne spiller hovedrollen.
Trine Krebs binder hele historien sammen og sørger for at alle, der lytter med, kan stille spørgsmål og få lidt grønt til ganen.
TAK til Produktionsafgiftsfonden for frugt- og gartneriprodukter.