- Bettina Buhl
- Umut Sakarya
Den standhaftige kartoffel – i selskab med Andersen, Hüttemeier og Blixen
- Lørdag 14.00
- Køkkenscenen
- Madhåndværk
- Bæredygtighed
- Kultur
H.C. Andersen hyldede den med et eventyr. Kirsten Hüttemeier brugte den kreativt og Karen Blixen bar den ind i de fornemmeste selskaber. Vi hylder knolden, og fortæller alt det du ikke vidste om kartoflen.
I over 150 år har kartoflen lagt knold til stort set alle typer af serveringer. Kartoflen har standhaftigt fulgt os til bords. Den har stået ”model” til meget – blev kaldt svineføde, tilberedt i fattigmandskost og mødt de fineste krydderier hos landets rigeste husholdninger.
Den har trofast tilbudt sig, når alle andre fødevarer slap op. I krisetid fungerede den som erstatning for de ingredienser, som ikke længere kunne fås. Kartoflen udfoldede sig og indtog nye roller … eneste mission var, at mætte danskerne.
Dine forfædre har brugt kartoflen mangfoldigt – lad dig inspirere til klimavenlig madlavning.
Mød Umut og Bettina med høj hat og skåneærmer - på gensyn til "Tour de Kartoffel"!
Eventet er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.