• Bettina Buhl
  • Umut Sakarya

Den standhaftige kartoffel – i selskab med Andersen, Hüttemeier og Blixen

  • Lørdag 14.00
  • Køkkenscenen
  • Madhåndværk
  • Bæredygtighed
  • Kultur

H.C. Andersen hyldede den med et eventyr. Kirsten Hüttemeier brugte den kreativt og Karen Blixen bar den ind i de fornemmeste selskaber. Vi hylder knolden, og fortæller alt det du ikke vidste om kartoflen.

I over 150 år har kartoflen lagt knold til stort set alle typer af serveringer. Kartoflen har standhaftigt fulgt os til bords. Den har stået ”model” til meget – blev kaldt svineføde, tilberedt i fattigmandskost og mødt de fineste krydderier hos landets rigeste husholdninger.

Den har trofast tilbudt sig, når alle andre fødevarer slap op. I krisetid fungerede den som erstatning for de ingredienser, som ikke længere kunne fås. Kartoflen udfoldede sig og indtog nye roller … eneste mission var, at mætte danskerne.

Dine forfædre har brugt kartoflen mangfoldigt – lad dig inspirere til klimavenlig madlavning.

Mød Umut og Bettina med høj hat og skåneærmer - på gensyn til "Tour de Kartoffel"!

Eventet er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.

Tider og område

Dato
Tidspunkt Område
17. MAJ
Kl. 14.00 Køkkenscenen

Arrangøren

Bettina Buhl

Website

Umut Sakarya