- Madens Folkemøde
Kun 1/3 af den frugt og grønt, vi spiser, er dansk. Og endnu færre ender i de populære convenience-produkter – hvorfor?
- Fredag 13.00 – 13.45
- Gastroteltet
- Debat & samtale
- Danske produkter
- Detail
- Grøn mad
- Nationalt Topmøde: Vejen frem for frugt og grønt i Danmark
Argumenterne for at vælge lokal frugt og grønt står i kø - lokale råvarer er friske, klimavenligere og bidrager til en sæsonbaseret variation i danskernes madvaner. Alligevel er dansk frugt og grønt sjældent førstevalget, når det kommer til det stigende sortiment af nemme løsninger - dansk er ikke convenient, dansk er ikke to-go, dansk er ikke nemt.
Men hvorfor er det sådan? Hvorfor er det så udfordrende for lokal frugt og grønt at finde vej til hylderne med færdigretter i supermarkedet, ind i din takeaway-sandwich og med i din måltidskasse?
Vi ønsker at have samtalen - ikke konfliktdebatten - om, hvorfor vi ender med spanske æbler og hollandske spidskål. Vi vil gerne invitere jer, der står med de store indkøbslister til at dele, hvilke barrierer I møder, når I skal vælge mellem dansk og udenlandsk, og om der findes veje udenom.
Lad os få (den danske) sveske på disken - hvad er årsagerne til, at vi ender her?
Dette indslag er en del af det nationale topmøde ’Vejen frem for frugt og grønt i Danmark’.