Vi skal spise mere grønt! Hvis vi skal spise sundere, skal vi spise flere grøntsager. Hvis vi skal spise mere bæredygtigt, skal vi spise flere grøntsager. Alle ved det, men alligevel spiser 9 ud af 10 danskere for lidt frugt og grønt. Og giver det overhovedet mening at tale om en grøn omstilling af Danmark, hvis ikke vores mad bliver grønnere, og hvis ikke vi selv producerer mere frugt og grønt?

Danmark har et fremragende klima, velegnede arealer, fagligt meget dygtige avlere og både en kultur og historie for at dyrke og udvikle sorter indenfor frugt og grønt. Alligevel falder arealet stille og roligt og har gjort det igennem de sidste mange år. Frilandsgrønt til mennesker udgør i dag kun 0,34 % af det dyrkede areal i Danmark, og frugt- og bæravl til danske forbrugere er ved at forsvinde helt. Det forandrer vores landskaber, naturen, mulden og livet på landet.

Hvad gør vi? Skal vi overhovedet dyrke frugt og grønt i Danmark? Skal vi prøve at dyrke mere? Og hvis ja, hvordan får vi danskerne til at spise grønnere og købe dansk frugt og grønt?

Sæt kryds i kalenderen!

Den 31. maj 2024 indbyder Madens Folkemøde til nationalt topmøde om frugt og grønt på Engestofte Gods på Lolland.

Her samler vi nogle af Danmarks klogeste hoveder til en række samtaler og debatter, så vi kan lytte til alle led i kæden. Dem, der lovgiver, dyrker, forarbejder, sælger, tilbereder, serverer, køber, spiser og forsker i maden. 

Efter topmødet samles dagens anbefalinger til, hvordan vi kommer rigtigt videre med produktionen af danske frugt og grønt som bidrag til den grønne fremtid, vi alle sammen gerne vil skabe.

Vi håber, at I har lyst til at sætte kryds i kalenderen fredag den 31. maj fra 10.30-16.00, så I kan blive en del af den vigtige samtale om dansk frugt og grønts fremtid. Invitation følger.

Kunne du tænke dig at bidrage til topmødet, så skriv til stine@thefoodproject.dk