Madens Folkemøde inviterer alle med interesse for Danmarks grønne madfremtid til nationalt topmøde fredag den 31. maj 2024 kl. 10.00-17.00.

Dagens vært er tv-personlighed og selvforsynende bonde, Frank Erichsen. Blandt topmødets deltagere er repræsentanter fra en bred vifte af Folketingets partier, herunder Ida Auken (S), Charlotte Bagge Hansen (M) og Christian Friis Bach (RV). 

Mød alle led i værdikæden og de vigtigste interesseorganisationer, når vi samler avlere i alle størrelser, LIDL, Compass Group, Dagrofa, Danmarks Naturfredningsforening, Meyers, Fødevarestyrelsen og mange flere.

Det er gratis at deltage i det nationale topmøde. Du kan deltage i hele dagen eller udvalgte indslag. Se programmet nedenfor.

Vi glæder os til at se alle jer, der dyrker, lovgiver, forarbejder, sælger, tilbereder, serverer, køber, spiser og forsker i grøn mad.

Viser alle 104 arrangementer
Henter programmet...
Filtrering
Dato

Baggrund for det nationale topmøde

Hvis vi skal spise sundere, skal vi spise mere frugt og grønt. Hvis vi skal spise mere bæredygtigt, skal vi spise mere frugt og grønt. Alle ved det, men alligevel spiser 9 ud af 10 danskere for lidt frugt og grønt. Samtidig falder dyrkningsarealet af frugt og grønt i Danmark. Det forandrer vores landskaber, naturen, mulden og livet på landet. Spørgsmålet er, om det giver mening at tale om en grøn omstilling af Danmark, hvis ikke vores madvaner bliver grønnere, og hvis ikke vi selv producerer mere frugt og grønt.

Vi inviterer til nationalt topmøde for at drøfte, hvordan vejen ser ud herfra. Skal vi overhovedet dyrke frugt og grønt i Danmark? Skal vi prøve at dyrke mere? Og hvis ja, hvordan får vi danskerne til at spise grønnere og købe dansk frugt og grønt?

Det nationale topmøde er kommet i stand med hjælp fra partierne bag årets finanslov. 

Hvis du vil bidrage til topmødet, kan du skrive til projektleder Louise Reifling på lnr@thefoodproject.dk.