Madens Folkemøde inviterer landets kloge, grønne hoveder til nationalt topmøde fredag den 31. maj kl. 10.30-17.00.

Hvis vi skal spise sundere, skal vi spise mere frugt og grønt. Hvis vi skal spise mere bæredygtigt, skal vi spise mere frugt og grønt. Alle ved det, men alligevel spiser 9 ud af 10 danskere for lidt frugt og grønt. Samtidig falder dyrkningsarealet af frugt og grønt i Danmark. Det forandrer vores landskaber, naturen, mulden og livet på landet. Spørgsmålet er, om det giver mening at tale om en grøn omstilling af Danmark, hvis ikke vores madvaner bliver grønnere, og hvis ikke vi selv producerer mere frugt og grønt.

Vi inviterer til nationalt topmøde for at drøfte, hvordan vejen ser ud herfra. Skal vi overhovedet dyrke frugt og grønt i Danmark? Skal vi prøve at dyrke mere? Og hvis ja, hvordan får vi danskerne til at spise grønnere og købe dansk frugt og grønt?

Det er gratis at deltage i det nationale topmøde. Programmet er fra 10.30-17.00. Du kan deltage i hele dagen eller udvalgte indslag.

Program for dagen

10.00 - 10.30: Åbning af Madens Folkemøde

Officiel åbning af Madens Folkemøde med gratis kaffe og smagen af lokalområdet samt åbningstaler af bestyrelsesformand Kasper Fogh og repræsentanter for Folkemødes støtter. 

10.30 – 11.45: ”Planterigets tilstand”

Fælles velkomst ved vært Frank Erichsen og iscenesættelse af dagens problemstilling gennem en række oplæg om vilkårene og tilstanden af produktion, salg og forbrug af frugt og grønt i Danmark.

12.00 – 15.00: Nationalt Topmøde på flere scener

Program bestående af debatter, vidensoplæg og workshops, der på forskellig vis omhandler vejen frem for frugt og grønt i Danmark. Programmet foregår på tre forskellige scener, så du kan selv sammensætte dit program alt efter interesse.

Programmet opdateres med indslag ultimo april.

15.00 – 17.00: Fælles opsamling

Opsamling med politisk deltagelse i en form for ”Åbent Udvalgsmøde” med deltagelse af medlemmer fra Miljø- og Fødevareudvalget. Der udvælges en række repræsentanter fra relevante virksomheder eller organisationer, der fremlægger problemstillinger fra dagen for medlemmer af Miljø- og Fødevareudvalget til efterfølgende diskussion.

Tilmelding

Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig her:

TILMELD DIG NATIONALT TOPMØDE

Vi glæder os til at se alle jer, der dyrker, lovgiver, forarbejder, sælger, tilbereder, serverer, køber, spiser og forsker i grøn mad.

Hvis du vil bidrage til topmødet, kan du skrive til projektleder Louise Reifling på lnr@thefoodproject.dk.