Madens Folkemøde og affaldsselskabet REFA lancerer ny, grøn scene

Madens Folkemøde og affaldsselskabet REFA lancerer ny, grøn scene

Den Cirkulære Scene er et nyt initiativ på Madens Folkemøde. Over to dage kan folkemødets gæster og inviterede eksperter inden for fødevarer, affald og ressourcer blive klogere på og prøve kræfter med at blive fri for affald.

Grøn omstilling, genanvendelse og cirkulær økonomi rykker helt ud over scenekanten til Madens Folkemøde.

På Den Cirkulære Scene, der er et helt nyt samarbejde mellem Madens Folkemøde og det lokale affaldsselskab REFA, sætter fageksperter nemlig spot på aktuelle emner inden for fødevarer, affald og ressourcer.

Programmet består af samtaler, debatter og sorteringsdyster, der knytter sig til mødet mellem vores madkultur, forbrugsvaner og recirkulering af ressourcerne fra vores køkkener, spisestueborde og skraldespandene i vores indkørsler.

Stine Lolk, folkemødedirektør for Madens Folkemøde, er glad for det nye samarbejde med REFA. 

”Når vi taler om, hvordan vi skaber en mere bæredygtig madkultur, er vi også nødt til at tale om, hvordan vi genbruger, genanvender og recirkulerer vores mad og råvarer. Det hele hænger sammen. REFA har en masse erfaring og viden, der sammen med dedikerede fageksperter sættes i perspektiv i forhold til maden og vores madsystem. Det er et vigtigt emne, som vi glæder os til at dykke ned i på Den Cirkulære Scene”, udtaler Stine Lolk, folkemødedirektør i Foreningen Madens Folkemøde.

Det kan man opleve på Den Cirkulære Scene

Den Cirkulære scene byder på workshops, debatter, sorteringsdyster og samtaler.
Scenens mange gæster dyster- og udfordrer hinanden i dilemmaer omkring forbrug, samfund, klima og rammerne for et bæredygtige liv med sunde fødevarer og en rig madkultur i centrum.

  • Fredag arbejder skoleklasser fra Guldborgsund Kommune og Lolland Kommune med affaldssortering og viden om emballager og fødevarer i koncentrerede workshops. Eleverne slutter af med fælles debat om udfordringer, værdier og holdninger til mad, fødevarer og affald.

  • Workshops om madspild med tips og tricks til, hvordan man undgår madspild og laver lækker restemad af det, man finder i sit køleskab. Lær eksempelvis at lave mad i en høkasse og oplev kok Umut Sakarya lave smørrebrød af madrester.

  • Debatter og samtaler om bæredygtighed, klima, mad, fødevarer, ressourcer og forbrug.

  • Sorteringsdyster, hvor gæsterne kan teste deres viden om affaldssortering og blive klogere på fraktioner, genbrug og genanvendelse.

  • ”Spørg REFA om affald” hvor eksperter fra REFA svarer på spørgsmål fra publikum imellem indslagene på scenen.

  • Infostand med nyttig viden om de kommende affaldssorteringsløsninger, som alle borgere på Lolland og Falster skal benytte i fremtiden. De nye affaldsspande rulles ud af REFA i løbet af 2023.

Se program for Den Cirkulære Scene

Køb billet til Madens Folkemøde 2. - 3. juni 2023

Din entrébillet giver adgang til hele folkemødet og mere end 200 debatter, madskoler og aktiviteter. 

Enkelte aktiviteter kræver tilmelding eller ekstra betaling. Disse fremgår tydeligt at programmet. 

I forsalg koster 1 dags-billet 60 kr. og 2 dages-billet koster 90 kr. Begge priser inkl gebyr. 

Køb billet