Foreningen Madens Folkemøde får ny bestyrelsesformand. Det er Kasper Fogh Hansen, der overtager formandsposten efter direktør i Kulturforvaltningen i Københavns Kommune, Mette Touborg, der har siddet i bestyrelsen siden 2019.
”Det har været en voldsom opgave at styre så ung en begivenhed som Madens Folkemøde igennem pandemien. Folkemødet er både blevet aflyst og udskudt, og alligevel er det lykkedes at lave et bedre og mere relevant folkemøde. Madens Folkemøde er kommet for at blive. Det har Mette Touborg om nogen været med til at sørge for. Det er svært at takke hende nok for hendes indsats”, siger Folkemødets nyvalgte Formand Kasper Fogh Hansen. Mette Touborg forlader bestyrelsen efter eget ønske.
Hvis navnet Kasper Fogh Hansen lyder bekendt skyldes det, at han er blandt de oprindelige initiativtagere til Madens Folkemøde, og også var Madens Folkemødes første formand i 2018 – 2019.
Det er med andre ord en erfaren bestyrelsesformand, der tråder ind i rollen i Foreningen Madens Folkemøde. Udover at være engageret i Madens Folkemøde, har Kasper Fogh Hansen et mangeårigt engagement både som anmelder, debattør og som udvikler af begivenheder med gastronomi og fødevarer.
”Det der er sket med dansk mad og gastronomi, er den største kulturrevolution i Danmark i det nye årtusinde. På samme tid er det fælles måltid den mest truede kulturinstitution i Danmark. Færre danskere spiser sammen, færre laver mad sammen. Men måltidet er bare nøglen både til fællesskaber, til livskvalitet og til bedre jobs og nye virksomheder. Og alle grønne omstillinger involverer, at vi tænker vores fødevareproduktion forfra. Jeg glæder mig så meget til at kaste mig ind i madkampen igen. Jeg glæder mig til samarbejdet med de enestående mennesker, der står bag Madens Folkemøde, og jeg glæder mig til at være en del af den udvikling i madkultur, der former Lolland og Falster i de her år”, udtaler Kasper Fogh Hansen.
Kasper Fogh Hansen er 45 år. Han har indtil september i år været særlig rådgiver i regeringen. Før det har han blandt andet været politisk chef i Tænketanken Cevea. Han har gennem en årrække været kommunikations- og udviklingschef i Food Organisation of Denmark, ligesom han tidligere har været pressechef i Københavns Kommune. Ved siden af dette har løbende skrevet om mad og fødevarer, og været madanmelder ved forskellige dagblade.
Kasper Fogh Hansen er tiltrådt som formand ved et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 15. november.