André Andersen har været direktør i Cityforeningen ”Vores Nykøbing” i 9 år. Her tæller man det antal mennesker, der besøger bymidten og pladserne i Nykøbing F, hvor pladser hvor Madens Folkemøde blev afholdt: ”Jeg har aldrig oplevet noget lignende. I en normal weekend har vi omkring 35.000 besøgende, og vi har talt tæt på 70.000 gæster i Nykøbing i de tre dage Madens Folkemøde blev afholdt. Det er den største begivenhed her i mange år, og Madens Folkemøde har trukket mindst 35.000 mennesker til Nykøbing,” fortæller han.
Madens Folkemøde blev afholdt for sjette gang i år. Placeringen i Nykøbing var ny, og krævede at hele folkemødet blev tænkt om:
”Vi er helt overvældede over den fantastiske modtagelse, vi har fået her i byen. Det er altid en chance, når man gør noget nyt og flytter et helt folkemøde, men vi er så stolte over at det er lykkedes med så overvældende modtagelse. Og det kunne kun lade sig gøre, fordi vi har fået hel suveræn opbakning fra alle kanter: fra borgere til branche, city- og erhvervsforening til kommunen, så er vi blevet så godt modtaget hele vejen rundt”, fortæller direktør for Madens Folkemøde, Stine Lolk.
Madens Folkemøde har de sidste år tiltrukket lidt under 10.000 gæster. Det var også baggrunden for at bestyrelsen valgte at flytte Madens Folkemøde. Folkemødet nåede ikke langt nok ud:
”I de sidste dage har jeg mødt mange mennesker som aldrig fandt vej til Madens Folkemøde før. Der kommer flere danskere, som ikke i forvejen er meget madinteresserede. Vi skal skabe engagement i vores madkultur i mange flere. Det er klart, at vi har satset på, at nye rammer kunne løfte Folkemødet. Gevinsten er meget tydelig for alle at se,” siger formand for Madens Folkemøde, Kasper Fogh Hansen.
Bocuse D’Or, jagtpremiere og folkemødemiddag
Årets folkemøde var det første med fri entré til størstedelen af oplevelserne, blandt andet kokkekonkurrencen Bocuse D’Or, der skulle finde den danske finalist til den internationale konkurrence i Lyon i 2027:
”Det var et scoop at kunne invitere alle festivalgæsterne til opleve Danmarks største kokketalenter live i aktion. Samtidig har det været vigtigt for os at vise bredden i den danske madkultur, så gæsterne har både kunne opleve topgastronomi, været i smørrebrødsskole og fejret starten af jagtsæsonen. Vi har diskuteret de nyeste trends, som fx ”Mindfuld Drinking, og selvfølgelig har vi et stort fokus på en mere bæredygtig måde at spise og producere fødevarer på,” slutter Stine Lolk