- Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab – KU FOOD
- KOST Studio
Biosolutions – Nye problemer, gamle løsninger
- Fredag 15.00
- Sundhedsscenen
- Debat & samtale
- Bæredygtighed
- Kultur
- Madhåndværk
Nye biologiske industrielle løsninger ("biosolutions") fremhæves ofte som nøgleelementer i den grønne omstilling, men vi mennesker har udnyttet biosolutions i årtusinder. I dette ”diskuterende foredrag” tager en en ingeniør, en fødevarehistoriker, en fermenteringsekspert og en mikrobiolog et historisk dyk ned i en verden af biosolutions, startende i det antikke Grækenland med udviklingen af fetaosten, hvorefter vi passerer romerne og deres fiskesaucer og ender i moderne tid, hvor enzymer og mikroorganismer hjælper os med at producere mad fra affald, forbedre smagen og konsistensen af ellers gastronomisk kedelige plantebaserede fødevarer, og endda forbedrer næringsværdien af vores fødevarer.
I dag inspirerer ældgamle opskrifter og viden moderne videnskabsmænd og fødevareudviklere til at tænke ud af boksen i deres søgen efter nye biosolutions, der gør den mad, vi spiser, ikke kun bæredygtig, men også nærende og interessant at spise. Små spiselige eksempler vil blive serveret. Sprog: Engelsk og dansk.