- Fødevarealliancen
- Biomagine
Regenerativt landbrug: Sund mad, biodiversitet og klima på samme tallerken
- Fredag 15.00
- Sparekassen Sjælland-Fyn
- Debat & samtale
- Bæredygtighed
- Landbrug
Forestil dig, at den mad, du spiser, ikke bare er sundt for dig – men også god for naturen. Det er idéen bag regenerativt landbrug. Her dyrker man jorden på en måde, der skaber mere liv for alle mulige arter – fra orme i jorden og sommerfugle over marken, til fisk i havet.
Regenerative landbrug udfaser pesticider og kunstgødning, fordi de i stedet arbejder med naturen. De er optagede af at samarbejde med en masse liv, vi ikke engang kan se; som fx mikroorganismer i jorden, som gør en hel masse godt for den mad, der ender på din tallerken. Regenerativt landbrug skaber altså ikke bare bedre biodiversitet, men også sunde grøntsager, korn og frugt.
Ny forskning viser faktisk, at fødevarer fra regenerativt landbrug ofte indeholder flere vitaminer og mineraler. Det betyder, at den mad, vi får ud af det, ikke bare smager godt – den er bedre for vores kroppe. Men det handler ikke kun om sundhed. Det handler også om, hvordan vores valg som forbrugere kan støtte landbrug, der gør noget godt for klimaet og for naturens mangfoldighed.
I denne samtale dykker vi ned i, hvordan regenerativt landbrug kan bane vejen frem for en madkultur, der gavner både mennesker, dyr, jord og klima. Kom og hør mere – og bliv klogere på hvordan vi får mere biodiversitet på tallerkenen - sammen med ekspert i mikroliv Hanne Gundersen, vinbonde Harald Krabbe og ph.d. i biodiversitet Lotte Nystrup Lund.