- Hartmann & Family v/Lene Wagner Hartmann
Vaneændringer og klima i køkkenet – Høkassen og andre ’hacks’
- Fredag 17.00
- Verdensmålenes Madscene
- Debat & samtale
- Bæredygtighed
- Innovation
- Iværksætteri
Debatten om klimaet raser. Vi skal spare på energien. Vi skal spise vegetarisk og flere grønne proteiner.
For ca. 100 år havde Ingeborg Suhr, grundlæggeren af Suhrs Højskole og kogebogsforfatter et mantra ”Husk høkassen”, og det var mere reglen end undtagelsen, at folk anvendte en høkasse til madlavningen.
Så engang sparede man på energien i madlavningen. Og engang spiste man flere grønne proteiner, strakte fødevarerne og havde intet madspild. Det gør vi ikke mere!
Kan vi på en moderne måde vende tilbage til både høkassen og de grønne vaner. Hvilken rolle har madskribenter, kogebogsforfattere og forbrugere i denne proces? Er debatten kommet langt nok ind i hverdagens køkken, så vi faktisk ændrer vaner, eller hvad mere skal der til?
