Der er smæk på smag og sanselighed, når dygtige kokke og lokale råvarer indtager Madens Folkemøde 2023. Her er, hvad du kan se frem til at spise på årets folkemøde.

Verdenskøkken hos Lola på Landet

Restaurant Lola ligger på volden i København, og nu tager den anmelderroste restaurant for første gang på landet med sit økologiske verdenskøkken baseret på danske råvarer - inspireret af alle de mange steder, Kamilla, Rune og Mette har spist og boet rundt omkring i verden - fra Latinamerika til Indien og Sydøstasien.

Lola på Landet byder blandet andet på lollandsk grønt og bælgfrugt med gomasio, dandan nudler og chutney, samosa “pie” med grønt og yoghurt, naan, butter chicken og butter lollandsk grønt samt østers. 

Lokale bælgfrugter hos Lille Meyer

Igen i år ruller Lille Meyer ind på gårdspladsen ved Engestofte Gods. Det rullende køkken er ladet med grønne retter smækfyldt med danske bælgfrugter og sommergrønt, samt en masse bagværk.Der bliver tændt op i den brændefyrede stenovn og bagt fladbrød, som serveres med en fyldig ærte-salat med ramsløg, kimchi-slaw, bagte nye løg og labneh-dressing. Du kan også glæde dig til en forårsminestrone med letrøgede asparges, nye løg og masser af urter – som selvfølgelig også serveres med fladbrød fra stenovn.
Lille Meyer sørger også for, at du får stillet den søde tand med en saftig marokkansk citruskage af malede gule flækærter med creme fraiche og skovmærke, kardemomme croissanter og selvfølgelig saftige kanelsnurrer.

Verdensberømte burgere fra Gasoline Grill

Cheeseburger fra Gasoline Grill er flere gange kåret som en af verdens bedste burgere og nu kommer den verdensberømte burger for første gang til Lolland.

Med sig har food trucken den helt nye vegetariske burger: MATR-burgeren, der blev lanceret af Gasoline Grill og MATR Foods for ganske nyligt. Burgeren byder på et nyt plantebaseret, økologisk alternativ til bøffen - og med med et klimaaftryk, der er mindre end 10% af oksekød.

Hvad er bedst? Døm selv på Madens Folkemøde.

Italiensk håndværk, danske råvarer hos Kødbyens Is

Mikael Danvad Kristensen og Karsten Christoffersen, der står bag Kødbyens Is, producerer håndlavede, økologiske ispinde. Is-håndværket har de lært af en italiensk ismester, ingredienserne er danske.

Til Madens Folkemøde har de udviklet en særlig folkemøde-is med råvarer fra Lolland. Og før du sætter tænderne i din ispind, kan du få den dyppet i lige præcis den chokolade, du foretrækker.

Coffee Collective serverer bæredygtighed fra bønne til kop

Coffee Collective er kendt for høj kvalitet, fokus på bæredygtighed og direkte handel med sine kaffeproducenter. For andet år i træk kommer de på Madens Folkemøde, så du kan få en kaffeoplevelse i verdensklasse.

Foruden de ni kaffebarer dækker Coffee Collective også over et risteri og bageriet Collective Bakery, ligesom de leverer kaffe til en lang række velansete restauranter.

Spiseoplevelser fredag aften

I år byder vi på flere forskelige spiseoplevelser fredag aften:

Folkemødemiddagen 2023 er vores store middag, hvor vi i år byder på det bedste fra Lolland-Falster i en fire retters menu skabt af Falsters Kyst, Hotel Saxkjøbing og Engestofte Gods. Middagen foregår ved langborde i godsets smukke lade, og vi glæder os til at fejre lokalområdets gastronomi og fødevarer.

Restaurant Lola inviterer fredag aften til 'Lola på Landet: Langbordsmiddag' i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen i København. Spis min gris og Warfair har bidraget med gode råvarer til den lækre fire retters menu. 

Tænketanken Frej byder på 'Skal vi fiske efter de bæredygtige løsninger? - en fællesspisning, hvor de sætter fisk på menuen, efterfulgt af fiskebingo. Arrangementet er rettet mod unge og studerende.

Hos Lille Meyer er 'Aftensol, kolde øl og sommerretter', hvor DJ'en spiller solen ned, imens der serveres god stemning, bar snacks og en fyldig ærte-salat med ramsløg, kimchi-slaw, bagte nye løg, labneh-dressing og fladbrød fra stenovn samt kolde Lille Meyer-bajere.

Du kan se priser, menuer og meget mere her