Folkemøde-restauranten

Verdens kulinariske hjørner møder hinanden på Lolland, når Kevin Kroløkke, souschef på Bæst og Mirabelle, og fem internationale kokketalenter går i folkemøde-køkkenet på Engestofte Gods den 3.-4. juni.

Som et nyt gastronomisk initiativ åbner Madens Folkemøde i år egen restaurant på gårdspladsen på Engestofte Gods og i de to dage, som folkemødet varer, kokkerer Kevin Kroløkke, Yuna Kim, Pietro Piredda, Finn Chua, Hayden Conner Fellner og Jan Kopacz forskellige frokostretter inspireret af lokale råvarer og udenlandske køkkentraditioner.

Folkemøde-restauranten har åbent fredag og lørdag fra 11.30-15.30 og du kan blandt andet glæde dig til at smage mad fra:

Yuna Kim, hvis gastronomiske kærlighed er solidt plantet i hjemlandet Korea:

  • Bibimbap, ægte koreansk comfortfood, med masser af grøntsager, korn, ris og sauce (135)
  • Knasende lækker ”corn dog” inspireret af de bedste koreanske streetfood traditioner (75)
  • Kimchi, fermenteret kål (35) 

Pietro Piredda, hvis stolthed er at serverer dansk-italiensk retter inspireret af den italienske ø Sardinien:

  • Culorgiones, stegt pasta med fyld af kartofler, ramsløg og Havgus 24. Toppet med aromatisk lardo og en syrlig sauce (135)
  • Salat giardiniera med confiteret gris. Giardinera er en helt særlig sylte-form fra Sardinien (75)
  • Italienske flæskesvær med dip (35)

Finn Chuas stærke tilknytning til køkkenets kunst kommer fra Singapore, og det afspejles i menuen:

  • Fiskecurry med sæsonens grøntsager, sprød ingefær og stegte baos (135)
  • Friteret pindsvingepigsvampe fra Beyond Coffée, også kendt som Lions mane, med fermenteret chili sambal relish (75)
  • Fiskechips med ramsløgsdip (35)

Canadiske Hayden Conner Fellner hylder det kulinariske fællesskab mellem Nordamerika og Danmark med:

  • Friteret kylling med syltede agurker og salat vendt i hyldeblomst (135)
  • Traditionsrig cornbread (35)

Jan Kopacz, der oprindeligt er fra Polen, men sidenhen har gjort København til gastronomisk legeplads byder på:

  • Forårsinspireret vegetarret med sprøde nye kartofler, grønne asparges i rasp og brunet smør. Hertil en salat med radiser, agurk og cremefraiche (135)
  • Clodnik, en kold, pink supper på sommerfriske rødbeder, radiser, purløg, dild og agurk. Toppet med tilberedt økologisk æg (75)