Dygtige kokke og lokale råvarer indtog Madens Folkemøde 2023. Se udvalget af mad og drikke her.

Verdenskøkken hos Lola på Landet

Restaurant Lola ligger på volden i København, og i 2023 tog den anmelderroste restaurant for første gang på landet med sit økologiske verdenskøkken baseret på danske råvarer. Menuen var lavet  med inspiration fra alle de mange steder, Kamilla, Rune og Mette har spist og boet rundt omkring i verden - fra Latinamerika til Indien og Sydøstasien.

Lola på Landet bød blandet andet på lollandsk grønt og bælgfrugt med gomasio, dandan nudler og chutney, samosa “pie” med grønt og yoghurt, naan, butter chicken og butter lollandsk grønt samt østers. 

Lokale bælgfrugter og bagværk hos Lille Meyer

Lille Meyer på gårdspladsen bød på grønne retter smækfyldt med danske bælgfrugter og sommergrønt, samt en masse bagværk.

Der blev tændt op i den brændefyrede stenovn og bagt fladbrød, som blev serveret med en fyldig ærte-salat med ramsløg, kimchi-slaw, bagte nye løg og labneh-dressing.

Der var også en forårsminestrone med letrøgede asparges, nye løg og masser af urter – som selvfølgelig også blev serveret med fladbrød fra stenovn.

Lille Meyer havde også en saftig marokkansk citruskage af malede gule flækærter med creme fraiche og skovmærke, kardemomme croissanter og selvfølgelig saftige kanelsnurrer.

Verdensberømte burgere fra Gasoline Grill

Cheeseburger fra Gasoline Grill er flere gange kåret som en af verdens bedste burgere og til Madens Folkemøde kom den verdensberømte burger for første gang til Lolland.

Med sig havde foodtrucken den helt nye vegetariske burger: MATR-burgeren, der blev lanceret af Gasoline Grill og MATR Foods for ganske nyligt. Burgeren byder på et nyt plantebaseret, økologisk alternativ til bøffen - og med med et klimaaftryk, der er mindre end 10% af oksekød.

Italiensk håndværk, danske råvarer hos Kødbyens Is

Mikael Danvad Kristensen og Karsten Christoffersen, der står bag Kødbyens Is, producerer håndlavede, økologiske ispinde. Is-håndværket har de lært af en italiensk ismester, ingredienserne er danske.

Til Madens Folkemøde havde de udviklet en særlig folkemøde-is med råvarer fra Lolland. 

Coffee Collective serverer bæredygtighed fra bønne til kop

Coffee Collective er kendt for høj kvalitet, fokus på bæredygtighed og direkte handel med sine kaffeproducenter. For andet år i træk kommer de på Madens Folkemøde, så du kan få en kaffeoplevelse i verdensklasse.

Foruden de ni kaffebarer dækker Coffee Collective også over et risteri og bageriet Collective Bakery, ligesom de leverer kaffe til en lang række velansete restauranter.

Spiseoplevelser fredag aften

Fredag aften bød på forskellige spiseoplevelesr:

Folkemødemiddagen 2023 - den store middag, hvor i 2023 bød på det bedste fra Lolland-Falster i en fire retters menu skabt af Falsters Kyst, Hotel Saxkjøbing og Engestofte Gods. 

'Lola på Landet: Langbordsmiddag' i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen i København. Spis min gris og Warfair bidrog med gode råvarer til den lækre fire retters menu. 

'Skal vi fiske efter de bæredygtige løsninger?’ - en fællesspisning med Tænketanken Frej.

'Aftensol, kolde øl og sommerretter' hos Lille Meyer.