• Københavns Universitet
  • KU FOOD

Dig, dit tarmmikrobiom og fermenterede fødevarer

  • Lørdag 13.00
  • Gårdscenen
  • Debat & samtale
  • Sundhed

Samspillet mellem mennesket og de mikroorganismer vi har i vores tarmsystem (”tarmmikrobiomet”) har stor betydning for vores sundhed, men også for udvikling af en række sygdomme. Vores kost er den største enkeltfaktor i forhold til sammensætningen af vores tarmmikrobiom, men også mange andre miljøfaktorer spiller ind.

Ny forskning viser, at fermenterede fødevarer kan påvirke os og vores tarmsystem på en måde der er større end blot summen af råvare og de mikroorganismer produktet indeholder.

Her ser vi nærmere på forholdet mellem os, vores tarmmikrobiom og fermenterede fødevarer – og smager lidt eksempler på fermenterede fødevarer for at få det hele til at glide let ned.

Tider og område

Dato
Tidspunkt Område
3. JUNI
Kl. 13.00 Gårdscenen

Arrangøren

Københavns Universitet

KU FOOD