Hvis vi skal spise sundere, skal vi spise mere frugt og grønt. Hvis vi skal spise mere bæredygtigt, skal vi spise mere frugt og grønt. Alle ved det, men alligevel spiser 9 ud af 10 danskere for lidt frugt og grønt. Samtidig falder dyrkningsarealet af frugt og grønt i Danmark. Det forandrer vores landskaber, naturen, mulden og livet på landet. Spørgsmålet er, om det giver mening at tale om en grøn omstilling af Danmark, hvis ikke vores madvaner bliver grønnere, og hvis ikke vi selv producerer mere frugt og grønt.
Vi inviterer til nationalt topmøde for at drøfte, hvordan vejen ser ud herfra. Skal vi overhovedet dyrke frugt og grønt i Danmark? Skal vi prøve at dyrke mere? Og hvis ja, hvordan får vi danskerne til at spise grønnere og købe dansk frugt og grønt?
Det nationale topmøde er kommet i stand med hjælp fra partierne bag årets finanslov.
Hvis du vil bidrage til topmødet, kan du skrive til projektleder Louise Reifling på lnr@thefoodproject.dk.